Topografiske kort Region Midtjylland
Klik på et kort for at se dets topografi, dets højde og dets terræn.

Aarhus
Aarhus topografi beskrives i nord-sydlig retning som tre ådale (udgravet af Egåen, Aarhus Å og Giber Å) og i øst-vestlig retning som en meget flad, hævet havbund, hvor Brabrand Sø og Årslev Engsø danner de sidste rester af en afsnøret fjord. Længere inde mod vest fortsætter havbunden over i den…
Gennemsnitshøjde: 35 m

Randers
Randersbro skaber forbindelsen mellem den sydlige og nordlige del af byen, og det er med sine døgnmæssigt 45.000 passerende biler en af Danmarks mest belastede veje. Vest for byen er der via motorvejen forbindelse over Gudenåen, og der er planer om at lave en ny forbindelse øst for byen. Disse planer, som…
Gennemsnitshøjde: 37 m

Samsø
Der er spor fra mennesker på Samsø siden de tidligste tider, efter isen trak sig tilbage. Her jagtede man vildtet og siden bosatte man sig og begravede sine døde i gravhøje og rejste stendysser i stenalderen. Mange af gravhøjene på øen er dog fra bronzealderen, da man i denne periode anlagde dem på…
Gennemsnitshøjde: 2 m

Nationalpark Mols Bjerge
Midt i nationalparken ligger den fredede del af Mols Bjerge, med bakker der når op i 137 meters højde, hvor der er udsigter over bl.a. Aarhusbugten, Ebeltoft Vig, Rønde, Aarhus og det sydlige Djursland. Mols Bjerge er forbundet med andre naturområder mod nord ved Femmøller, og omkring Lyngsbækgård og…
Gennemsnitshøjde: 16 m

Grenaa
Allerede i middelalderen var Grenaa en vigtig by. En "købstad ved Kolindsund" nævnes hos Saxo Grammaticus i forbindelse med et søslag på Kolindsund i 1165. Der er dog tvivl om både købstadsbegrebet og om det overhovedet er Grenaa, der tales om. Byen nævnes ved navn så tidligt som år 1231. Det er dog…
Gennemsnitshøjde: 10 m

Hørning
Det meste af Hørning ligger på højden af et bakket terræn, mens stationen er mere lavtliggende. Byen fungerer i dag som satellitby til Aarhus med mange pendlere til og fra storbyen. Mod syd går jernbanestrækningen mod Skanderborg.
Gennemsnitshøjde: 62 m

Silkeborg
Der findes flere idrætsanlæg; Silkeborg Atletikhal åbnede i 2010 og tilbyder at træne bl.a. længde og højdespring, Cykelbanen i Silkeborg, JYSK Arena, Jyllandsringen og Søholt Idrætsanlæg - Øst
Gennemsnitshøjde: 51 m

Lystrup
Byen ligger i et kuperet terræn på en sydvendt moræneskråning. Skråningen vender mod Aarhus- og Egå ådal. Fra Egå Engsø syd for byen mod nord gennem byen stiger højden omtrent 35 højdemeter med et maksimum af 61 højdemeter.
Gennemsnitshøjde: 39 m

Rønde
Næst efter Aarhus og Vejle er Rønde den by i Danmark, hvor man finder den største højdeforskel mellem det laveste og højeste punkt inden for bygrænsen. Da Rønde er væsentligt mindre end de to førstnævnte store byer, forekommer højdeforskellen, som er på 95 meter, visuelt mere tydelig i bybilledet,…
Gennemsnitshøjde: 31 m

Solbjerg
Den østjyske by ligger på et højdedrag ved den østlige del af Solbjerg Sø.
Gennemsnitshøjde: 69 m

Anholt
Fyret er beliggende på Anholts nordøstlige spids ved næsset, der hedder Totten. Næsset strækker sig som et undersøisk rev flere kilometer ud i Kattegat til fare for skibsfarten. Her er der sket utallige strandinger gennem tiderne., så der var brug for et fyrtårn. Anholt Fyr er Danmarks ældste…
Gennemsnitshøjde: 2 m

Ejer Bavnehøj
I nærheden af Ejer Bavnehøj ligger et andet højtliggende punkt, Yding Skovhøj, som når en højde af 172,66 meter over havet inklusive en menneskebygget bronzealderhøj. Uden bronzealderhøjen er Yding Skovhøj en anelse lavere end Danmarks højeste ikke-menneskeskabte punkt, Møllehøj med 170,86 meter,…
Gennemsnitshøjde: 128 m